¡Bienvenidos a Paraguay!

We zijn goed aangekomen. De aardige crew op de vlucht van Madrid naar Asuncion gaf ons direct weer ieder een eigen rij vrije stoelen. Beide hebben we heerlijk met de hondjes gelegen en geslapen.

Eenmaal op het vliegveld aangekomen, valt het op dat er een priority lane is voor de paspoortcontrole voor gehandicapten, jonge moeders en zwangere vrouwen.

Hoe logisch dit ook mag klinken, in Nederland is dit niet gebruikelijk. Sterker nog, toen ik in Nederland aan de beveiliging vroeg of Anne vanwege haar zwangerschap voor mocht gaan, mocht dat bij hoge uitzondering, maar werd erbij gezegd dat “dit normaal gesproken niet de bedoeling is”.

Verder valt weer op hoeveel mensen er met de hondjes willen spelen. Ook het douanepersoneel ging glimlachend met de hondjes aan de haal.

Na de bagagescan moesten we de hondjes nog 'officieel' aanmelden. De meneer bij deze balie sprak, net zoals de rest, alleen Spaans maar was erg goedlachs. Tenslotte wilde hij zelfs een foto van ons met de hondjes maken, omdat hij ze zo leuk vond.

Één stap buiten de gate stond Werner ons persoonlijk al op te wachten. Over een warm welkom gesproken.

Met de zeven stuks bagage zijn we naar zijn hotel in Villa Morra gereden, waar we Jan en zijn gezin ook nog kort hebben ontmoet. Hij is zojuist naar het vliegveld vertrokken, aangezien zijn vlucht naar Nederland over twee uur vertrekt.

In het hotelrestaurant hebben we zojuist koffie gedronken met een groep Nederlanders, allen bekend van de Project Paraguay-bijeenkomsten. Super leuk!

We gaan zo een Paraguayaanse simkaart regelen, een auto huren en naar de Airbnb rijden.

Vamos!


Ben je geïnteresseerd in Paraguay als plan A of B?

Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!

Vorige
Vorige

Paraguay als Plan A of B? Presentatie Jeroen Pols

Volgende
Volgende

De betekenis van vrijheid