Verblijfsvergunning voor kinderen? Hier moet je op letten

Jan Engel, een van de vier Project Paraguay teamleden, doorloopt ook de formele stappen voor zijn kinderen:

Nadat ik zelf de knoop had doorgehakt om naar Paraguay te verhuizen, moest ik mijn kinderen daar nog van overtuigen. Dit voorjaar neem ik ze voor het eerst mee en gaan we voor beide een verblijfsvergunning aanvragen. Mijn oudste is nog net geen 14 jaar oud en hoeft dus nog geen verklaring omtrent gedrag mee te nemen. Dit schijnt pas vanaf 14 jaar te hoeven. Wel is een geapostilleerde geboorteakte nodig natuurlijk met natuurlijk een vertaling.

Maar omdat moeder niet mee wil,  en eigenlijk beide ouders aanwezig dienen te zijn bij het doen van een aanvraag, moeten we een notariële volmacht met apostille en vertaling laten opmaken.

Kortom, voor kinderen onder de 14, hoef je alleen de geboorteakte, verkrijgbaar bij de gemeente, mee te nemen. Eventueel een notariële machtiging voor het doen van de aanvraag, uiteraard met apostille en vertaling. Zij dienen bij de aanvraag zichzelf te kunnen legitimeren.

Wij wensen iedereen die de spannende stap neemt om zich in Paraguay te vestigen veel succes. Vergeet niet dat een goede voorbereiding en de juiste ondersteuning de sleutel zijn tot succes.

Vorige
Vorige

Ontspannen je verblijfsvergunning regelen?

Volgende
Volgende

Verblijfsvergunning? Stappen in Nederland