๐Ÿ‡ต๐Ÿ‡พโŒ๐Ÿ‡บ๐Ÿ‡ธ โ€” Paraguay vraagt de VS om de onmiddellijke vertrek van ambassadeur Marc Ostfield te "versnellen";

Zie volledige verklaring:

"De Republiek Paraguay is gebaseerd op de principes van representatieve, pluralistische en participatieve democratie, en bevestigt haar status als een soevereine en onafhankelijke republiek. Deze principes worden verkondigd in de Nationale Grondwet vanaf de allereerste preambule en worden herhaald in verschillende artikelen die duidelijk en ondubbelzinnig hun geldigheid uitdrukken.

Het eerste artikel van de Grondwet stelt dat de Republiek Paraguay voor altijd vrij en onafhankelijk zal zijn. Het tweede artikel bevestigt ondertussen haar status als een soevereine republiek en geeft duidelijk aan dat de soevereiniteit in Paraguay bij het volk berust.

In het licht hiervan compromitteert de directe of indirecte inmenging van welke staat dan ook in de interne aangelegenheden van Paraguay de onafhankelijkheid en soevereiniteit van de Republiek. Het schendt ook de principes van het internationaal recht die de betrekkingen tussen staten beheersen, waarmee Paraguay op gelijke voet handelt. De bovengenoemde principes vertalen zich ook in fundamentele rechten en garanties voor alle individuen, die vereisen dat elke sanctie minimaal voldoet aan het eerlijke proces en de onschendbaarheid van de verdedigingโ€”rechten die breed erkend worden door de internationale gemeenschap.

Dit is ons juridische kader, en het is binnen dit kader dat de acties van onze regering plaatsvinden. Onze geschiedenis is een lange weg van strijd en veerkracht, vanaf de onafhankelijkheid, door twee oorlogen, die ons in staat hebben gesteld de democratie te bereiken die vandaag volledig in werking is. Democratie heeft ons in staat gesteld om een pad van institutionele en economische transformatie en vooruitgang te volgen, wat onlangs heeft geresulteerd in internationale erkenning van de investeringsstatus van het land. We zijn trots op onze geschiedenis en het pad dat we hebben afgelegd. Daarom ben ik hier vandaag om de positie van de Paraguayaanse regering te communiceren met betrekking tot de recente verklaring van de Amerikaanse ambassadeur in Paraguay, Marc Ostfield.

Ik wil heel duidelijk zijn. We vellen geen oordeel over het gebruik van administratieve instrumenten die deel uitmaken van de Amerikaanse wetgeving. We hebben echter wel een standpunt over de manier waarop deze administratieve maatregelen zijn gecommuniceerd door de huidige Amerikaanse ambassadeur in Paraguay. Sinds het begin van deze regering hebben we een periode doorgemaakt waarin vertrouwen werd opgebouwd, dus ontvingen we de media-aandacht en politisering van deze administratieve sancties met ongenoegen.

Om deze reden vragen wij de Amerikaanse regering om het vertrek van de ambassadeur te versnellen om te voorkomen dat het verlies van vertrouwen in een individu de historisch onderhouden relatie schaadt.

De Republiek Paraguay heeft een uitstekende relatie met de Verenigde Staten en een gedeelde geschiedenis van principes en waarden. Als strategische bondgenoten werken we actief samen aan regionale en mondiale kwesties met betrekking tot defensie, veiligheid, anti-corruptie, handel en investeringen. Het is onze vaste wens om de broederlijke betrekkingen tussen onze landen te blijven versterken en verdiepen."

Presidencia Paraguay


Ben je geรฏnteresseerd in Paraguay als plan A of B?

Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!

Previous
Previous

Paraguay als plan A voor een gezin met drie kinderen?

Next
Next

Hohenau meets Asuncion!