Wie had gedacht dat ik ooit een babyshower zou organiseren?

Waar ik in Nederland soms mijn bedenkingen heb bij gender reveals en over de top baby feestjes, werd ik afgelopen weken meegezogen door de Paraguayaanse cultuur. In elk restaurant zie je wel een groep vrouwen in het blauw of roze gekleed. Het is duidelijk dat kinderverjaardagen en nieuw aankomend leven hier uitgebreid gevierd wordt.

In combinatie met mijn verjaardag en de zelf gezette doelstelling om vanaf juli, een maand voor de uitgerekende periode, wat rustiger aan te doen, besloten we nog 1x een groot feest te geven.

In de cultuur van hier is het babyshower gedeelte van het feest alleen voor de vrouwen weggelegd. Wij werden heerlijk luxe in de watten gelegd in een restaurant waar de decoratie afgestemd was op de gelegenheid. Alleen het voorafgaand aan de geboorte delen van de babynaam hebben we als traditie niet overgenomen.

De mannen hadden we thuis achtergelaten. Zij gingen lekker barbecuen en hadden, zonder het te hoeven toegeven, volgens mij ook de nodige quality time. Daarna tot in de late uurtjes met elkaar doorgefeest. Normaal ben ik jarig op 1 van de langste zonnedagen van het jaar ☀️, maar nu was het al snel donker en redelijk fris. 10 graden voelde bijna als vriezen gaf Lester toe nadat het de hele week 30 graden was geweest 😅🥶.

Allemaal leuk die feestjes, maar het belangrijkst is natuurlijk onze gezondheid. (Dank voor het lieve meeleven van veel mensen 🥰) Morgen zien we de baby weer op de echo. We weten en voelen (met dank aan de indalingsweeën van afgelopen 2 weken 🙃) dat het kindje goed is gaan liggen, maar altijd leuk om dat straks ook op de echo bevestigd te krijgen. Ook bespreken we morgen met de klinisch verloskundige het bevalplan om mogelijke protocolverschillen met Nederland te verduidelijken en onze wensen door te spreken.


Ben je geïnteresseerd in Paraguay als plan A of B?

Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!

Vorige
Vorige

Na 7 maanden weer onze spullen in handen

Volgende
Volgende

Goud in Paraguay?