Carnivorenwalhalla
Voor vleesliefhebbers is Paraguay een droom. Stel je voor: een dikke kilo ongesneden rib-eye voor slechts €13.
Wat meteen opvalt, zijn de dunne vetranden. Dit, bekend als marbling, is fijner hier omdat de koeien uitsluitend grasgevoerd zijn.
In tegenstelling tot Nederland, waar het gros van het vee graangevoerd wordt om ze snel vet te mesten, is grasgevoerd vlees in Paraguay de norm.
In Nederland betaal je een toeslag voor grasgevoerd vlees, als je het al kunt vinden.
Carnivoordiehards beweren dat koeien van nature alleen gras moeten eten. Commerciële voedingsmethoden, vaak met genetisch gemodificeerd graan, kunnen de vetstructuur van het vlees schaden en zijn nadelig voor de gezondheid.
Zodra we ons hebben gevestigd, wil ik rechtstreeks samenwerken met een betrouwbare slager om topkwaliteit ribeye en orgaanvlees, zoals verse runderlever, te bemachtigen. Runderlever wordt gezien als een natuurlijke multivitamine.
Door direct bij de slager te kopen, kan ik ook verifiëren dat het vlees vrij is van hormonen en antibiotica.
Uiteindelijk is het onze wens om een aantal koeien te kopen en deze door een lokale boer te laten beheren.
Ps. Dezelfde kwaliteit rib-eye, als een portie van 450 gram, kun je in een toprestaurant hier bereid en wel krijgen voor slechts €12,50. Het is daarom erg verleidelijk en betaalbaar om elke dag uit eten te gaan, maar soms is een eigen barbecuefeestje net even specialer.
#fiatfood #backtonature
Ben je geïnteresseerd in Paraguay als plan A of B?
Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!