Temporada de frutilla πŸ“πŸ˜

Vandaag bezochten we San Bernardino om onze Paraguayaanse rijbewijzen op te halen.

Je mag als buitenlander maximaal drie maanden met een buitenlands rijbewijs rijden. Als je staande wordt gehouden, kun je via de stempel in je paspoort aantonen hoe lang je hier bent.

Om het lokale rijbewijs te verkrijgen, heb je een geldige Cedula nodig, een bewijs van adres, een document voor het aantonen van je bloedgroep en een rijexamen. Daarnaast moet je verschillende kantoortjes langsgaan om o.a. het papierwerk te formaliseren.

Bij het examen helpen ze je hier graag 🀣. Sterker nog, alleen in Asunción doen ze aan afrijden. In de rest van het land is geen lesauto te vinden. Het is onder de lokale bevolking dan ook volstrekt normaal om je rijbewijs te kopen.

Enfin, op de terugweg vanuit San Ber bezochten we AreguÑ. Sinds begin juli is het immers aardbeienseizoen hier en deze district hoofdstad staat bekend als dè plek voor aardbeien.

Waar de meeste dagtoeristen blijven hangen bij de hoofdweg met vele aardbeienverkooppunten, bezochten wij een kwekerij waar deze aardbeien worden gekweekt. Op deze kwekerij mag je zelf verse aardbeien plukken en wegen.

De plek is vrij goed verstopt. Dit is de locatie. Een lokale aanrader!

Omdat onze auto groot genoeg is, vroegen we zondag op de asado of een van de vele Project Paraguay-gangers mee wilde op deze dagtour. Het Belgische stel Johan en Sigrid ging spontaan mee.

Hoewel het vandaag winters weer was met 16 graden, was het een super ervaring!

Morgen is het wederom 28 graden en donderdag zelfs 33 graden. Tja, winters in Paraguay πŸ€·πŸΌβ€β™‚οΈ


Ben je geΓ―nteresseerd in Paraguay als plan A of B?

Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!

Previous
Previous

Hohenau meets Asuncion!

Next
Next

WRC 2025 in Paraguay?