WRC 2025 in Paraguay?

WRC 2025 in Paraguay?

Paraguay wordt het 38e land dat een ronde van het FIA Wereldkampioenschap Rally organiseert wanneer het Zuid-Amerikaanse land in 2025 toetreedt tot de kalender.

De aankondiging werd zaterdagavond in de Paraguayaanse hoofdstad Asunción gedaan door president Santiago Peña tijdens de Ceremoniële Start van Petrobras Rally Transchaco 2024 - de derde ronde van het Paraguayaanse nationale kampioenschap.

“Paraguay is groot en de wereld is ons aan het ontdekken. Het organiseren van evenementen van wereldklasse, zoals het WRC, is nog een manier om de wereld onze grootsheid te laten zien,” aldus president Peña.

De rally vindt plaats vanuit de toeristische zuidelijke stad Encarnacion aan de Paraná-rivier en zal massa's fans verwelkomen van over de grens in Argentinië en van over het hele Zuid-Amerikaanse continent.

De etappes vinden plaats in de regio Itapúa, waar jaarlijks een ronde van het FIA CODASUR South American Rally Championship wordt verreden, op rode gravelwegen die parallel lopen aan de spectaculair mooie Paranarivier.

De exacte data worden te zijner tijd bevestigd.

Bron: https://www.fia.com/news/wrc-set-paraguay-debut-2025


Ben je geïnteresseerd in Paraguay als plan A of B?

Boek een consult met een van onze teamleden om je vragen te beantwoorden!

Previous
Previous

Temporada de frutilla 🍓😍

Next
Next

Oeps, stoepje gepakt met huurauto